In memoriam Jos Klein Gebbink

27-09-2021

 

 

 

Klik hier  voor het familiebericht in de Groenlose gids.

 

 

 

In memoriam Jos klein Gebbink,

Beste Annie, Dennis, Wilma, Dianne, Christiaan, kleinkinderen, familie en vrienden.

De gezondheid van mensen kan snel veranderen. Eind juni stonden Marga en ik nog in de Beltrumsestraat met jullie te praten, dat we na de Corona versoepelingen weer meer zouden mogen vooral met de kleinkinderen want ook jullie waren trotse grootouders.
Een paar weken later komt het bericht dat Jos ernstig ziek is. Na slechts 8 of 9 weken zijn we hier om afscheid van Jos te nemen.
Hij was een trouw en gewaardeerd lid van “Inter Nos”.
Jos is het derde lid dit jaar dat is overleden. Eerder ontvielen ons Bennie Klein Gunnewiek en Willy Lansink.
Jos is op 19 februari 1998 lid geworden van “Inter Nos”.
Goede vriend Tonnie Klein Goldewijk dacht dat Jos wel een goede zanger zou kunnen zijn. Dat heeft zich in de ruim 23 jaar dat Jos lid geweest is wel bewezen.
Hij heeft vanaf het begin bij de bassen gezongen en was daar ook best trots op.
Jos en Annie waren bijna altijd van de partij bij concerten, koorreizen, optredens feesten etc. Ook het Dweilorkestenfestival was vaste prik.
Jos is jarenlang het opperhoofd geweest van de hamburger/worstenkraam op de Ganzenmarkt bij kantoorboekhandel Wiegerinck. Samen met Annie en Berry Nijhoff, Mathilde Frank en Ria van der Donk heeft hij duizenden hamburgers en worsten, zo door de jaren heen verkocht.
Serieus en op de achtergrond zo hebben we Jos bij “Inter Nos” gekend. Ook op de Grolsche Bierbrouwerij stond Jos zo bekend. Druk op de ketel zetten daar kon Jos slecht tegen. Als elektromonteur bij Grolsch heeft Jos vele uren gewerkt met als specialisatie de filterkelder, een zeer belangrijke procesonderdeel van het bierbrouwproces. Op het lijf gesneden van Jos. Midden in de nacht kon Jos je precies vertellen hoe de elektrische installatie van de filterkelder werkt. Een man met kennis van zaken kun je dus wel zeggen.
In zijn pensioentijd heeft hij ook zijn zoon Dennis veel geholpen op de boerderij, waar zijn elektrotechnische kennis vast goed van pas is gekomen.
Bij de eerder genoemde worstenkraam was Jos altijd al om 8.00 uur op Hemelvaartsdag aanwezig om zelf de kraam op te bouwen en daarmee ook te controleren of alles naar behoren werkte.
Samen met Tonnie Klein Goldewijk heeft Jos jaren geleden een oude Grolsch café-bar omgebouwd naar een worstenkraam inclusief een elektrische bakplaat.
Een fantastische aanwinst voor de vereniging.
Bij een koor zijn de muziekmappen voor elk lid van grote waarde. Bij ieder concert moet de inhoud van 60 mappen weer aangepast worden met de juiste partituren. Jos was altijd één van degenen die trouw meehielp de mappen in orde te maken.
Jos, de leden van “Inter Nos” verliezen met jou een fijne, bescheiden collega zanger, waar we altijd op konden rekenen.
Wij zullen je bij de bassen en in het hele koor missen.

Annie, Dennis, Wilma, Dianne, Christiaan kleinkinderen en familie „ Inter Nos“ wenst jullie veel sterkte de komende tijd

Namens de leden van “Inter Nos”,
25 september 2021
Gerard Hekelaar.